Opbrengst KOE in actie! € 22.335,60

Leerlingen van Katholiek Onderwijs Enschede halen ruim € 22.000 op voor goede doel tijdens KOE in actie!

Ongeveer 4000 Enschedese basisschoolleerlingen zetten zich dit voorjaar in voor het goede doel tijdens ‘KOE in actie’. Op bijna alle 18 KOE-scholen werden activiteiten georganiseerd, waarmee geld ingezameld werd voor het goede doel. “We vinden het belangrijk om ons actief in te zetten voor de samenleving,” vertelt Marc Nij Bijvank, algemeen directeur van Katholiek Onderwijs Enschede, ”dat is waar het bij ‘KOE in actie’ om draait. De actie zorgt voor betrokkenheid en verbinding met onze omgeving en maakt leerlingen er bewust van dat inzet voor anderen niet alleen belangrijk is, maar ook nog eens heel leuk kan zijn“.
KOE in actie
Ook dit jaar zetten de KOE-scholen zich weer in voor Stichting Kans voor een Kind. Zij laten wensen in vervulling gaan van kinderen uit Twente, die toe zijn aan een positieve impuls in verband met hun ziekte of omstandigheden. Voor twee KOE-leerlingen mocht al een wens in vervulling gaan via Stichting Kans voor een Kind. Als introductie van KOE in actie hebben zij de andere KOE leerlingen in een filmpje verteld over hun bijzondere wensdag en wat dat voor hen betekend heeft.

Iedere KOE-school organiseerde een eigen actie om geld in te zamelen voor Stichting Kans voor een Kind. Op het schoolplein van basisschool Sint Jan werd bijvoorbeeld het ‘Blije Bollen Festival’ georganiseerd; een jaarmarkt met spelletjes, sportspelen, proeverijen, een gezellige koffiehoek en een bingo. Basisschool Liduina organiseerde een paaseitjesactie en bij Schateiland was er begin april een bioscoopmiddag voor ouders en kinderen. Bij de Menkotoren was een plantjesmark om geld voor het goede doel te genereren.
KOE-cake cup
Naast de individuele acties die op alle scholen georganiseerd werden om geld te genereren voor Stichting Kans voor een Kind, was er een centrale actie op alle KOE-scholen om KOE in actie af te trappen. Dit jaar werd daarvoor de KOE-cake cup georganiseerd.

Op alle scholen was een ontwerpwedstrijd georganiseerd waarbij de leerlingen een ontwerp mochten maken van een cupcake of taart. Per school zijn de drie winnende ontwerpen gekozen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. De leerlingen die deze ontwerpen gemaakt hebben, mochten hun school vertegenwoordigen in de finale van de KOE-cake cup. Die werd gehouden op vrijdag 31 maart op basisschool de Triangel. Ter voorbereiding op de finale mochten de finalisten oefenen met het versieren van een echte cupcake of taart op hun eigen school met dezelfde materialen zoals die tijdens de finale beschikbaar zouden zijn.
Finale KOE-cake cup
Op vrijdag 31 maart namen 18 leerlingen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw het tegen elkaar op in de finale van de KOE-cake cup. Onder de deskundige begeleiding van een driekoppige jury gingen de leerlingen aan de slag met het versieren van de cupcakes en taarten. De jury bestond uit de voorzitter van het College van Bestuur Marc Nij Bijvank, Jacqueline de Groot van de Kookzolder uit Enschede en Kareltje de Kok van Avonturenpark Hellendoorn. Samen hebben zij de eindresultaten beoordeeld en de winnaar uitgekozen. Klasgenoten van de finalisten konden de finale live volgen via een livestream. De winnaar van de finale won samen met zijn of haar klasgenoten een kookworkshop bij De Kookzolder.

Het volledige artikel in de Huis aan Huis is ook hier te lezen.


Media
  • KOE-IN-ACTIE-jpg
  • Uitreiking cheque Kans voor een Kind