identiteit en missie
We bereiden onze kinderen voor op de toekomst. Daarbij verandert ook het onderwijs en gebruiken we vaardigheden die horen bij de 21e eeuw. Onze kinderen moeten flexibel kunnen denken en ondernemend zijn. Wellicht hebben zij later wel meerdere banen tegelijk. Voor de komende jaren staan zaken als talentherkenning, Engels vanaf de kleutergroepen, techniek en creatieve middagen hoog op de schoolagenda, maar voorop staat dat we AANDACHT voor elkaar houden. In deze snel veranderende samenleving ontbreekt dat steeds meer. Daar willen wij voor waken. Je mag zijn wie je bent en jij telt bij ons mee! Alle kinderen worden sterren als we ze laten stralen! Wat je aandacht geeft groeit!
Wat is aandacht eigenlijk?
Voor ouders is aandacht voor hun kind vanzelfsprekend. Van nature voelt elke moeder aan dat haar kind groeit door die aandacht. Die natuurlijke groei is bij ons ook waar alles om draait. Als je wilt dat je levensboom tot in de hemel reikt, moet je er goed voor zorgen. Wij zorgen voor alle kinderen.
Aandacht geven, hoe doen we dat?
Aan onze leerlingen laten we iedere dag weer merken: ‘Fijn dat je er bent’. Wij realiseren ons dat elk kind het prettig vindt om gezien en erkend te worden. Doordat we onze leerlingen goed kennen en zij ons, zijn we ook een veilige school. We weten wat we van elkaar mogen verwachten.
Hoe goed de kinderen zich voelen, hangt af van hoe wij ons voelen. Daarom hebben wij als team veel aandacht voor elkaar. We kunnen bij elkaar terecht als het nodig is. Met zaken over onderwijs en andere dingen. Zo zorgen we voor een goede sfeer en dat merken de kinderen.
Het is in onze ogen heel belangrijk dat we een goede band met de ouders hebben. Om het kind echt te kennen, hebben we ook een beeld nodig van het gezin. Van vader, moeder, boers, zussen. En van dingen die er misschien spelen. Daarom hebben we ook aandacht voor u als ouder. Als wij het samen goed kunnen vinden, merkt uw kind dat. Leren is ‘ontmoeten’
De Kubus is als katholieke basisschool een samenleving in het klein. Een plek waar we elkaar ontmoeten. Dat doen we in een prachtig gebouw: LUMEN, het Hart van de wijk Velve‐Lindenhof. We zijn trots op onze plek, maar vooral op wat we daar met elkaar ‐ team, leerlingen en ouders ‐ gaan bereiken. Wij bouwen samen aan de toekomst van onze leerlingen.
De wereld verandert razendsnel. Juist daarom is oog voor elkaar minstens zo belangrijk als ook voor technologie. Leren moet duurzaam zijn en daarvoor moet je geregeld even rust nemen. Dan ontdek je elkaars werkelijke behoeftes.
Door aandacht en ontmoeten zorgen we voor een omgeving waarin elk kind kan groeien. Door een sfeer die plezier en optimisme uitstraalt zorgen we ervoor dat elk kind kan stralen vanuit wie hij of zij echt is. En door daarbij aan te sluiten met toekomstgericht onderwijs helpen we iedere leerling om te ontdekken waar hij of zij enthousiast voor wordt en waar zijn of haar talenten liggen.
Ontdek onze aandacht. Loop eens binnen in de Kubus en ontdek hoe wij aandacht geven. Aan u, aan onze leerlingen, aan elkaar. Ontdek hoe we een sfeer scheppen waarin iedereen zich prettig voelt. Leer ons kennen en zie hoe wij kinderen helpen om zich met aandacht en nieuwsgierigheid te ontwikkelen.
De identiteit van de school
Op de Kubus wordt onderwijs gegeven vanuit een katholieke levensovertuiging. Op het terrein van het geloof en geloofsbeleving is veel in beweging gekomen. De nogal eenzijdige kennisoverdracht, die het onderwijs vroeger kenmerkte, heeft plaats gemaakt voor de begeleiding van het opgroeiende kind. Dat gebeurt in al zijn facetten die tot zijn menswording bijdragen, zoals spelen, leren, creatief zijn, gelovig zijn, met anderen samenleven. Van 'leermilieu' wordt de school voor de kinderen steeds meer 'leefmilieu'. In dit gehele proces heeft de levensbeschouwing een belangrijke plaats. 'Hellig Hart' heet de door ons gebruikte methode levensbeschouwing. Er wordt geprobeerd de kinderen een kritische levenshouding bij te brengen. Bijbelverhalen spelen een belangrijke rol. Per jaar zijn verschillende thema’s aan de orde. Tijdens onder andere Kerst en Pasen geven wij hier invulling aan middels gezamenlijke vieringen.
De school staat open voor niet katholieke ouders/kinderen. De school verwacht wel dat ouders en kinderen de katholieke identiteit respecteren en dat kinderen aan alle activiteiten deelnemen. Komende jaren staat de levensboom, kenmerkend voor de geloofsovertuiging van meerdere culturen, centraal in het vertellen van verhalen en het ontmoeten van elkaar!