groep 1

Welkom op de pagina van groep 1.

Wij stellen ons even voor: Wij zijn de kinderen van groep 1.
Wij zijn dit schooljaar gestart met 15 kinderen in groep 1. Omdat wij de instroomgroep zijn, komen er regelmatig nieuwe kinderen bij ons in de groep.
Wij hebben 2 juffen. Op maandag en dinsdag is juf Natalie er en van woensdag t/m vrijdag juf Monique.
Samen met onze juffen leren, spelen, zingen, werken en knutselen wij heel veel. Wij noemen dit "spelend leren". Door middel van spel in de hoeken en met ontwikkelingsmaterialen werken wij doelgericht aan onze ontwikkeling. Wij vinden "spelend leren" erg belangrijk, daarom hebben wij een leerrijke leeromgeving.
Tijdens het werken mogen wij kiezen van het kiesbord. Wij kunnen dan kiezen voor het werken met ontwikkelingsmateriaal uit de kast, werken in de hoeken (huishoek, winkelhoek, bouwhoek, taal-/schrijfhoek, rekenhoek, verven, zand-/watertafel en de themahoek) en we mogen kiezen voor leerspelletjes op de I-pad en het digibord.
Elke 4 tot 6 weken werken wij rondom een nieuw thema. De hoeken en de thematafel worden dan aangepast aan het nieuwe thema en de nieuwe leerdoelen.
Met behulp van de methode: "Groove me", leren wij spelenderwijs Engels. In deze methode zitten thema's die aansluiten bij de belevingswereld. Alle kinderen van onze school krijgen Engels.Wilt u nog meer van ons weten of zien? Bekijk dan gerust de berichten en foto's van onze groep.