groep 1

Welkom op de pagina van groep 1.Wij zijn dit schooljaar gestart met een kleine groep 1.
Omdat wij de instroomgroep zijn, komen er regelmatig nieuwe kinderen bij ons in de groep.

Wij hebben twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Wendy in de groep en op donderdag en vrijdag juf Monique. Samen met onze juffen leren, spelen, zingen, werken en knutselen wij heel veel. Wij noemen dit “spelend leren”.  Door middel van spelen in hoeken en met verschillende materialen werken wij doelgericht aan onze ontwikkeling. Wij vinden “spelend leren” in de onderbouw heel erg belangrijk en daarom hebben wij een rijke leeromgeving.
Elke zes tot acht weken staat er een thema centraal waaraan wij alle activiteiten en hoeken en de bijbehorende doelen voor die periode koppelen.

Met behulp van de methode Groove Me leren wij spelenderwijs Engels. Groove Me maakt gebruik van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Op die manier leren wij heel veel Engelse woorden/zinnen en liedjes. Alle kinderen van de hele school krijgen Engels met dezelfde methode.

Tijdens het spelen/werken mogen wij kiezen van het kiesbord, wij kunnen dan kiezen voor het werken met ontwikkelingsmateriaal uit de kast, een weekwerkje, werken in de hoeken (huishoek, winkelhoek, bouwhoek, taal/schrijfhoek, rekenhoek, verfbord, zand/watertafel of themahoek). Maar wij mogen ook kiezen voor leerspelletjes op de I-pad en het digibord.

Met elkaar hebben we het supergezellig in de klas en doen we veel leuke dingen!

Wilt u nog meer van ons weten of zien? Bekijk dan gerust de berichten en foto's van onze groep.