groep 1

Welkom op de pagina van groep 1.

Wij stellen ons even voor:
Wij zijn de kinderen van groep 1
Van klein naar groot, stappen wij samen het nieuwe jaar in .........Wij zijn dit schooljaar gestart met een kleine groep 1. Omdat wij de instroomgroep zijn, komen er regelmatig nieuwe kinderen bij ons in de groep. 
Wij hebben 2 juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag juf Wendy en op donderdag en vrijdag juf Moniqu.
Samen met onze juffen leren, spelen, zingen, werken en knutselen wij heel veel. Wij noemen dit "spelend leren". Door middel van spel in de hoeken en met ontwikkelingsmaterialen werken wij doelgericht aan onze ontwikkeling. Wij vinden spelend leren in de onderbouw heel erg belangrijk, daarom hebben wij een zeer leerrijke omgeving.
Elke 8 weken werken wij rondom een nieuw thema in de groep. De hoeken en de thematafel worden dan weer aangepast aan het nieuwe thema en de bijbehorende doelen voor die periode.
Met behulp van de methode "Groove me" leren wij spelenderwijs Engels. Deze methode maakt gebruik van thema's die aansluiten bij de belevingswereld van 4 en 5 jarigen. Op die manier leren wij heel veel Engelse woorden, zinnen en liedjes. Net als alle andere kinderen van de Kubus.
Tijdens het spelen/werken mogen wij kiezen van het kiesbord. Wij kunnen dan kiezen voor het werken met ontwikkelingsmateriaal uit de kast, een weekwerkje, werken in de hoeken, maar ook mogen wij kiezen voor leerspelletjes op de I-pad en het digibord. 
Wij zijn dit jaar gestart met een nieuwe methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling/ Deze methode heet KWINK. Dit is een methode waar wij schoolbreed mee werken.


Wilt u nog meer van ons weten of zien? Bekijk dan gerust de berichten en foto's van onze groep.