groep 1 

 Welkom op de pagina van groep 1

 

Wij zijn de kinderen van groep 1. Wij zijn gestart met 15 kinderen maar wij zijn de instroomgroep dus er komen gedurende het schooljaar regelmatig nieuwe kinderen bij ons in de groep.

Wij hebben twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Wendy er en op donderdag en vrijdag juf Monique. Samen met onze juffen leren, spelen, zingen, werken en knutselen wij heel veel. Wij noemen dit “spelend leren”. Door middel van spelen in de hoeken en met ontwikkelingsmaterialen werken wij doelgericht aan onze ontwikkeling. Wij vinden spelen heel erg belangrijk en daarom hebben wij een rijke leeromgeving. Wij werken rondom verschillende thema’s, elk thema duurt van vakantie tot vakantie. De hoeken, het lokaal en de bij behorende doelen voor die periode worden aangepast aan het thema. Door onze rijke leeromgeving krijgen alle kinderen de kans om spelenderwijs kennis te maken met letters, cijfers en komen alle ontwikkelingsgebieden (taalontwikkeling, rekenontwikkeling, motorische ontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling) aan bod.

Tijdens het spelen en werken mogen wij kiezen van het kiesbord. Wij kunnen dan kiezen voor het werken met ontwikkelingsmateriaal uit de kast, een weekwerkje, tekenen, knutselen, werken in de hoeken (huishoek, winkelhoek, bouwhoek, taal/schrijfhoek, rekenhoek, verven, zand/water tafel, themahoek) maar ook mogen wij kiezen voor “leerspelletjes “op de I-pad en het digibord.

Via de website zullen we jullie met foto’s op de hoogte houden van alle leuke en leerzame activiteiten in groep 1!

 


 

Wilt u nog meer van ons weten of zien? Bekijk dan gerust de berichten en foto's van onze groep.