groep 2 

Welkom op de pagina van groep 2.

Van harte welkom in groep 2! We zijn een fijne, gezellige groep met 22 leerlingen. We hebben 13 meisjes en 9 jongens in de klas. Ook hebben we twee juffen, juf Annelot en juf Monique. Juf Annelot is er 4 dagen en juf Monique is er op woensdag. 

 

In groep 2 leren wij het liefst door middel van spel. Met elkaar maken we mooie hoeken die passen bij ons thema. In die hoeken proberen de juffen alle leerinhouden (zoals tellen, meten, wegen, woordenschat enzovoort) aan bod te laten komen. Door dit spelend aan te bieden, leren we het meest. Het spelend leren gebeurt in een leerrijke omgeving en aan de hand van een thema. Van vakantie tot vakantie werken we aan een thema. We nemen hier ruim de tijd voor, zodat we het thema kunnen uitdiepen. Binnen een thema komen alle leerinhouden  

 

Hoe ziet een dag bij ons eruit? ’s Ochtends komen de kinderen met ouders/verzorgers de klas binnen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje, soms zet juf iets klaar. Samen met ouders/verzorgers werken de kinderen aan dit werkje. Vervolgens ruimen we op en starten we in de kring. Hier starten we met enkele routines; zo behandelen we de dagen van de week, de datum (en ook tellen we tot deze datum), het weer enzovoort. Dit proberen we zoveel mogelijk tweetalig (Engels en Nederlands) te doen.  

In de kring zingen we vervolgens een liedje, leest de juf voor of volgen we een les fonemisch bewustzijn, Groove.me of Kwink. 

Na de kring spelen we buiten of bewegen we in de speelzaal. Vervolgens eten we ons tussendoortje. Daarna gaan we spelen en werken. De kinderen mogen aan het werk in onze hoeken of kiezen ontwikkelingsmateriaal uit de kast. 

In de middag spelen we eerst buiten en daarna lunchen we gezamenlijk. Vervolgens gaan we aan het werk in de hoeken of kiezen we ontwikkelingsmateriaal uit de kast. 

 

Met lessen fonemisch bewustzijn oefenen we met klanken en letters. Zo bereiden we ons goed voor op het leren lezen. De methode Groove.me leert ons spelenderwijs Engels, door middel van liedjes en prenten. De lessen van Kwink zijn lessen voor sociaal emotioneel leren. Deze gebruiken we voor een goede sfeer in de klas, maar we leren bijvoorbeeld ook hoe we ruzie kunnen oplossen.  

 

Al met al zijn er een hoop gezellige activiteiten en dingen die we doen in groep 2! 

 


Wilt u nog meer van ons weten of zien? Bekijk dan gerust de berichten en foto's van onze groep.